matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin i cos
wiedźma:
Kat α jest ostrz i sin α=dwie piąte. Wówczas: A. cosα=sinα B. cosα> sinα C. cosα< sinα D. cosα= 1 − sinα
12 kwi 21:37
Eta:
odp B)
12 kwi 21:39
Eta:
2
√
21
2
sinα=
cosα=
>
5
5
5
to cosα> sinα
12 kwi 21:46