matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag arytmetyczny
nowy...:
Liczby x,4,x+2 są w podanej kolejności drugim,trzecim,czwartym wyrazem ciągu arytmetycznego.Wówczas liczba x jest równa
12 kwi 21:30
asdf:
8 = 2x + 2 x = 3
12 kwi 21:31
Skipper:
x+x+2
=4
2
12 kwi 21:32