wielomiany
Tomasz: dane są wielomiany W(x)= 3x
2−2x+5 oraz P(x)=2x
3−2x=5 . ile jest równy wielomian W(x) − P(x)

?
12 kwi 21:03
Tomasz: Proszę o pomoc
12 kwi 21:14
asdf: P(x) = 2x
3 − 2x
= 5
12 kwi 21:15
Tomasz: na pewno
12 kwi 21:20
paula: W(x)−P(x) = [podstawiasz] 3x
2−2x+5−2x
3−2x+5= 3x
2−2x
3+10= −2
3+3x
2+10
a koledze asdf chodziło o to czy napewno ma być znak równości przed 5? a Ja sobie zgadywałam,
że to będzie plus
12 kwi 21:27
asdf: @paula
Też mi się tak zdaje bo 'shift' + '+/=' = '+' ale wolałem zapytać
12 kwi 21:29
Tomasz: dzięki

bardzo mi pomogliście
12 kwi 21:35