matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!
alex:
Dziewiąty wyraz ciągu arytmetycznego, w którym a
2
=2, a a
6
=14 to?
12 kwi 20:34
arti:
a2=2 a6=a2+4r a6=2+4r 14=2+4r 4r=12 r=3 a9=a2+7r a9=2+21=23
12 kwi 20:43