matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji
kerafaks:
Dana jest funkcja: {1 dla x∊(−
∞
;−1) f(x)={ {x
2
dla x∊<−1;
∞
) a) Naszkicuj wykres funkcji g(x)=f(x−2)+1 b) Naszkicuj wykres funkcji h(x)=g(|x|)−3
12 kwi 20:18
krystek:
a) b) samodzielnie!
12 kwi 20:30