matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzi ktos?
ola:):
pole prostokąta jest równe 40. stosunek długości jego boków jest równy 2:5. Wyznacz dłuzszy bok tego prostokąta. P= 5x * 2x 40= 10x
2
x
2
=4 x=2 10→ dłuzszy bok
12 kwi 19:38
Eta:
ok
12 kwi 19:39