matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzi ktos?
maturzystka:
Dany jest trójkąt prostokatny o przyprostokatnych 5 i 12. wyznacz promien okregu opisanego na tym trójkącie. 5
2
+ 12
2
= y
2
25+144= y
2
y= 13
1
r=
y = 6,5
2
12 kwi 19:36
Aga1.:
ok.
12 kwi 19:37