Proszę o pomoc i sprawdzenie.
człowiek wiertara:

To jest wykres funkcji y=f(x)
a)Oblicz f(−3)−f(−1)
b)Podaj maksymalny przedział w którym funkcja f jest malejąca− to zrobiłem i wg. mnie jest to
przedział <−3,−1)
c)Podaj zbiór wszystkich argumentów dla których wartości funkcji f jest równa 1. Moje
rozwiązanie to jest takie że tym argumentem jest x=−2
Napiszcie czy podpunkty b i c są dobrze i jak zrobić a
12 kwi 19:33
b.: a) odczytaj z rysunku wartości f(−3) oraz f(−1) i odejmij
b) jak maksymalny ma być, to też z −1, czyli <−3,−1>
c) chyba też x=1 (chyba, bo to zależy od rysunku)
12 kwi 19:35
b.: poprawka do c) chyba też x=2 a nie x=1, a być może też x=−4
12 kwi 19:35
człowiek wiertara: Ok w b i c się kapnąłem jak wysłałem posta.A co do a to wyjdzie 0?
12 kwi 19:40
człowiek wiertara: 0 czy 2
12 kwi 19:42
b.: nie; −(−2) = +2
12 kwi 19:42
b.: ani 0 ani 2
12 kwi 19:42