pole rombu
pole rombu : Oblicz pole rombu o boku 34cm, w którym długości przekątnych różnią się o 28cm.
12 kwi 18:51
Saizou : 2e−2f=28
e
2+f
2=34
| | 2e*2f | |
jest to układ równań oblicz 2f i 2e i podstaw do wzoru |
| |
| | 2 | |
12 kwi 18:53
pole rombu: e i f to oznaczenia przekatnych?
12 kwi 18:58
Saizou : 2f i 2e to przekątne
12 kwi 19:01
pole rombu: Nie wiem jak to zrobic
12 kwi 19:12
Saizou : wyznacz sobie np. e i podstaw do 2 równania
np. 2(e+f)=28
e+f=14
e=14−f
(14−f)2+f2=34 i to oblicz
12 kwi 19:15