matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż metodą graficzną układ równań:
kasiaaa:
rozwiąż metodą graficzną układ równań: 2x−y=−6 y=x+2
12 kwi 18:34
Saizou :
a więc narysuj prostą y=2x+6 i y=x+2. Miejsce przecięcia się wykresów to rozwiązanie
12 kwi 18:36