jak oblicz sume stu początkowych wyrazów ciągu?
gaaazasasfhftjgnh ythj: a)a1=5
a99+a101=150
b)a2=b2
a3=(b+1)2
a4−a2=2
12 kwi 18:20
gaaazasasfhftjgnh ythj: jest to ciąg arytmetyczny
12 kwi 18:22
gaaazasasfhftjgnh ythj: jest to ciąg arytmetyczny
12 kwi 18:27
picia: wszystko jest na wzor ogolny ciagu.
12 kwi 18:28
gaaazasasfhftjgnh ythj: no ale ja znam wzór i dalej nic
12 kwi 18:34
gaaazasasfhftjgnh ythj: no ale ja znam wzór i dalej nic
12 kwi 18:35
picia: 5+98r+5+100r=150 rownanie z 1 niewiadoma.potem do wzoru na sume.
12 kwi 18:37
gaaazasasfhftjgnh ythj: nie kapuje tego jak to mogłes po podstawiać
12 kwi 19:54
gaaazasasfhftjgnh ythj: hello jest ktos
12 kwi 19:57
asdf: a1 = 5
a99 = a1 + 98r
a99 = 5 + 98r
12 kwi 19:57
gaaazasasfhftjgnh ythj: no okej,i co mi to dało bo dalej nie kapuje ale chyba nic
12 kwi 20:00
gaaazasasfhftjgnh ythj: pomoze ktos?
12 kwi 20:05
asdf: rozwiąż to co napisała picia
12 kwi 20:06
gaaazasasfhftjgnh ythj: 198r=140/198
r=0.7
12 kwi 20:09
gaaazasasfhftjgnh ythj: pomoze ktos
12 kwi 20:25
gaaazasasfhftjgnh ythj: asdf pomoz prosze

))))
12 kwi 20:33
kama: jeżeli jest to ciąg arytmetyczny to:
a100=a99+a1012=1502=75
S100=a1+a1002*100=802*100=4000
12 kwi 20:42