Rozwiąż równanie
szarlota: Czy ktoś wie jak rozwiązać to równanie?
Vt = 14s
(V +10)t = 34s
12 kwi 17:13
Mateusz:
to układ rownan? jesli tak to z pierwszego wyznaczam np t
| | 1 | |
t= |
| s podstawiasz to do drugiego rownania i liczysz dalej :0 |
| | | |
12 kwi 17:22
szarlota: no tak, to układ równań. podstawiałam tak jak mówisz i nie wychodzi.
12 kwi 17:27
arti: (v+10)t=vt+10t=3/4s ale vt=1/4s
1/4s+10t=3/4s
10t=2/4s
t=1/20s
12 kwi 18:41
arti: a v=5
12 kwi 18:43
arti: kumasz?
12 kwi 19:24
szarlota: Teraz tak. Dzięki!
13 kwi 15:04