12
anka: Proszę o pomoc
| | x5+2 | |
Dziedziną funkcji wymiernej F(x)= |
| jest zbiór wszystkich liczb rzeczywistych |
| | x2+px+4 | |
wtedy i tylko wtedy gdy
12 kwi 16:28
Aga1.: x2+px+4
Z tego Δ<0
12 kwi 16:33
asdf: p
2 − 4 < 0
p
2 < 2
p∊ (−
√2;
√2)
takie coś

?
12 kwi 16:36
Aga1.: (p−2)(p+2)<0
p∊(−2,2)
12 kwi 16:38
asdf: a no tak

błąd się wkradł
12 kwi 16:39
anka: asdf mam w odpowiedziach tak:
1) p∊(4;+∞)
2) p∊(−4;4)
3) p∊(−∞;4)
4) p∊(−∞;4) U (4;−∞)
12 kwi 16:40
12 kwi 16:41
ZKS:
Δ = p2 − 16
p2 − 16 < 0
(p + 4)(p − 4) < 0 ⇒ p ∊ (−4 ; 4)
12 kwi 16:42
anka: a takie zadanie:
Rowerzysta przebył pewną drogę 8(m), w czasie t[s], jadąc ze stałą prędkością V [m/s]. Jaki
byłby czas jego przejazdu, gdyby tę samą trasę przebył z prędkością 3 razy mniejszą?
12 kwi 16:42
asdf: ja sobie dam spokój jak takie błędy już robię
12 kwi 16:43
anka: asdf nic się nie stało

mam jeszcze parę zadań
12 kwi 16:44
Karolina: v=s/t
s=8m
t=s/v
t=8m / 1/3v
więc czas byłby 3 razy dłuższy.
12 kwi 16:49
12 kwi 16:53
Karolina: tak, chodziło mi o to samo, czas będzie try razy dłuższy od czasu początkowego
12 kwi 16:59
12 kwi 17:11
anka: D=R−{2}
x=−2
i tyle czy coś jeszcze?
12 kwi 17:12