matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
zadanie:
jak rozwiazac to rownanie? 2
x
+
1
−2
x
−
1
=3
2
−
x
12 kwi 16:10
Aga1.:
1
9
2
x
*2−2
x
*
=
2
3
x
3
9
2
2
x
*
=
//*3
x
*
2
3
x
3
2
6
x
=9*
3
6
x
=6
1
x=1
12 kwi 16:15