;]
naleśniczek: Dany jest ciąg geometryczny (−18,6,−2...). Wyraz ogólny tego ciągu to:
A) an=18*(13)
B) an=18*(−13)
C) an=−18*(13)
D) an=−18*(−13)
12 kwi 15:58
Aga1.: Żadna z tych odpowiedzi
12 kwi 16:02
asdf: a
1 = −18
a
n = a
1 * q
n − 1
| | 1 | | 1 | | 1 | |
an = −18 * (− |
| )n − 1 = −18 * (− |
| )n * (−3) = 54 * (− |
| )n |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
to gdzie jest błąd? U naleśnika w odp czy u mnie

?
12 kwi 16:03
Aga1.: asdf, u Ciebie jest ok.
12 kwi 16:10
naleśniczek: tak to u mnie jest błąd bo mam źle skserowany arkusz

Ale dziękuję bardzo za pomoc
12 kwi 16:17