matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własnści prawdopodobieństwa
Pala:
Oblicz P(A ∪ B) jeśli: a) P(A) = 7/15 P(B) = 3/5 P(A ∩ B) = 4/15 b) P(A) = 1/2 P(B) = 2/3 P(A ∩ B) = 1/4
12 kwi 15:44
Ajtek:
Tutaj masz podpowiedź:
1018
12 kwi 15:52