Życzenia
Czarna mama: Życzę tegorocznym maturzystom(humanistom) aby oblali maturę z maty to tyle

Nie zawiedzcie
mnie
12 kwi 15:35
awww: urocze...
trzeba się naprawdę postarać, żeby oblać − przecież w tablicach jest WSZYSTKO. ewentualnie
postrzelać w zamkniętych i te 30% można z zamkniętymi oczami zdobyć...
12 kwi 15:50
rumpek: awww powiedz to humanistom

nie każdy przecież musi rozumieć matematykę

, każdy ma
uzdolnienia w różnych kierunkach
12 kwi 15:59
asdf: Czarna mama, nie ceń swoich umiejętności aż tak

Nie każdy musi umieć tą matematykę, albo
poprostu nie ma do tego warunków lub czasu. Jeżeli chciałeś napisać, że humaniści to debile bo
nie potrafią matematyki to porozmawiaj sobie z jakimś humanistą z takim rozumowaniem jak twoje
na temat literatury. Powie Ci to samo!
12 kwi 16:06
Czarna mama: świat składa się z logiki, a nie filozofii. Humaniści tylko potrafią debatować jeden mądrzejszy
od drugiego, 1000 różnych opinii na jeden temat.
12 kwi 16:09
rumpek: Nie jestem
Czarna mama, wpierw czytanie ze zrozumieniem

I nie chciałem obrazić
nikogo, w wypowiedzi wyżej można doszukać się zadnia "w tablicach jest wszystko" − humaniści
otóż uważają inaczej, dlatego napisałem, iż nie należy doszukiwać się drugiego dna. Dla
matematyków może być prosta matematyka, ale męczarnia to język polski (tak jest w moim
przypadku). A dla humanistów polski to ich żywioł, a matma "Pięta Achillesowa". Jak nie zdam
polskiego, to co też napisze, że wszystko jest, "było" w tablicach? Po prostu na polskim
trzeba mieć dar do pisania wypracowań oraz do przysłowiowego "lania wody". Na matematyce liczy
się niestety co innego
12 kwi 16:12
Gosia: dana jest dlugosc przeciwprostokatnej 12.Kąt 30.Oblicz dlugosc krotszej przyprostokatnej
12 kwi 18:44
dancio: jaki gieniusz, kto by pomyślał
12 kwi 18:49