matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomożcie:))
gaaazasasfhftjgnh ythj:
oblicz róznice ciągu a
1
=12 a
1
0=−23
12 kwi 14:16
asdf:
różnicę ciągu, czyli ciąg arytm. a
1
= 12 a
10
= −23 a
1
+ 9r = −23 12 + 9r = −23 9r = −35
35
r = −
9
12 kwi 14:21
gaaazasasfhftjgnh ythj:
dzieki Ci bardzo
12 kwi 14:25