OBJETOSC I POLE POWIERZCHNI
sato: W OSTROSLUPIE PRAWIDLOWYM CZWOROKATNYM SCIANA BOCZNA JEST NACHYLONA DO PLASZCZYZNY PODSTAWOWEJ
POD KATEM 30STOPNI KRAWEDZ PODSTAWY MA6CM OBLICZ OBJETOSCI POLE POWIERZCHNI CALKOWITEJ BRYLY
MAM NADZIEJE ZE W TYM TEZ MMOGE LICZYC NA POMOC I TAKZE PROSZE O ROZPISANIE CALEGO ZADANIA Z
GORY DZIEKI
11 kwi 23:32
Darkness:

cos30
o=
3cmb
0,8660*b= 3cm
b≈3,46cm
tg30
o=
h3cm
h=0,5774*3cm
h≈1,73cm
Pp=(6cm)
2
Pp=36 cm
2
V=
13*Pp*h
V=
13*36 cm
2 * 1,73cm
V=3,46 cm
3
Pc=Pp+4*Pb
Pb=
13a*h
Pb=
136cm*1,73cm
Pb=5,19 cm
2
Pc=36cm
2+4*5,19cm
2
Pc=56,76cm
2
12 kwi 13:39