Ab jest równoległa do CD i OB:BD = 3/7
sss:

Ab jest równoległa do CD i OB:BD = 3/7
Stosunek AB:CD jest równy:
a)0,3
B)3 i 1/3
C)4/7
D)1,75
za chiny żadna z odpowiedzi nie chce mi wyjśc.
11 kwi 22:49
sss: wg mnie stosunek powinien być teź 3/7 a takiej odpowiedzi ni ma
11 kwi 22:54
Eta:
|OB|=3 |BD|=7
|OD|= 3+7=10
| | |AB| | | |OB| | | 3 | |
|
| = |
| = |
| = 0,3 |
| | |CD| | | |OD| | | 10 | |
odp a)
11 kwi 22:55
proxx: 0,3
OBA ma 3 jednostki, ODC ma 10 jednostek.
11 kwi 22:55
sss: no faktycznie...
11 kwi 22:56
Eta:
11 kwi 22:56
proxx: tak skrótowo oba i odc, oczywiscie chodzi mi o dlugosci odcinkow tylko

ale eta to rozpisala
to nie musze
11 kwi 22:58