dwumian Newtona
anko: Doprowadź do najprostszej postaci, podaj założenia:
11 kwi 22:20
pigor: ... np. tak :
| | | | 16(n+1)n(n−1) | |
= |
| = |
| = |
| | | | 12n(n−1)+n | |
| | n(n+1)(n−1) | | n(n+1)(n−1) | | n−1 | |
= |
| = |
| = |
| . ...  |
| | 3n(n−1)+6n | | 3n(n−1+2) | | 3 | |
=
12 kwi 00:48
pigor: no a założenia to : n≥2 , czyli
n≥2 i n∊N . ...
12 kwi 00:54
tyu: czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak powstał ułamek w rozwiązaniu
pigora
bo mi wychodzi
| |
| = |
| | (n−1)! + (n−2)! | | |
| | | | (n−1)! (n−2)! | |
| |
16 kwi 17:50
tyu: 
jakaś podpowiedź ?
16 kwi 18:00