CIAG ARYTM. :)
Lissa :*: Hej

ciagi

Dla jakiej wartości x liczby:a,b,c są kolejnymi są kolejnymi wyrazami ciągu
arytmetycznego
1) a = x − 2
b = (1+x)/3
c = 5x
2) a = 16
b = 3x
c= x
2
dziękuję
11 kwi 22:04
ICSP: ze średniej arytmetycznej :
2b = a+c
wystarczy podstawić. Na pewno sobie z tym poradzisz.
11 kwi 22:05
ja good : | | a*c | |
→ a w cg jak to było |
| tak  |
| | 2 | |
11 kwi 22:06
ja good : oczywiście że to = b
11 kwi 22:07
ICSP: w geometrycznym :
b = √ac
11 kwi 22:07
ja good : aha dzięki
11 kwi 22:19