matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj podane obliczenia
Michał:
Proszę o rozwiazanie przykładu d i c z góry dziekuje
http://img43.imageshack.us/img43/5297/dsc04577j.jpg
11 kwi 21:37
Mila:
2
1
6−1
5
[
−
]
−2
=(
)
−2
=(
)
−2
=
3
9
9
9
9
81
=(
)
2
=
5
25
11 kwi 23:35