matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania z dwoma niewiadomymi, układ równań
nina:
Rozwiąż: a) y=2x−1 3(x+2)=5(y−2) b) 2(x+3)−3(y−2)=−4 3(x+y+2)=2(2x+y+6) c)
x+3
2
−
y+2
3
= −1 x+4y=1 d) (x−2)
2
+ 2y = (x−1)
2
+ y−1 2x=3y
11 kwi 20:54
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1673.html
11 kwi 20:58
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1674.html
11 kwi 20:58