matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy ktos wie jak to rozwiązać?
zosia:
Obwód koła o polu 50π cm
2
jest równy: a.25π cm b.25
√
2
π cm c.10
√
2
π cm d.10 π cm
11 kwi 20:30
mala:
\pi r
2
=50\pi z tego r = 5
√
2
Ob=2\pi r
11 kwi 20:42