Równanie z poziomu rozszerzonego, nie mam pojęcia jak go rozwiązać ma ktoś pomys
Ciekawy układ równań: ⎧ d+b=6
⎜ e+c+db= 5
⎨ be+cd= 12
⎩ ec= −9
11 kwi 20:21
Moniaa: b=1, c=3, d=5, e=−3
lub
b=5, c=−3, d=1, e=3
Dasz radę

To nie jest trudne.
11 kwi 21:46
ICSP: czy to przypadkiem nie jest próba rozwiązania równania stopnia IV ?
11 kwi 21:52
Moniaa: Tez można, ale sie zamęczysz. Po wyliczeniu jednej niewiadomej masz 2 przypadki i podstaw sobie
i juz.
11 kwi 21:53
Moniaa: Macierze...
metoda wyznacznikowa...
jak kto woli!
11 kwi 22:03
ICSP: Tego przykładu nie można zrobić metodą wyznacznikową.
11 kwi 22:04