liczba -8^2/3 jest rowna ..
miki: Liczba −82/3 jest równa :
A. 4
B. −4
C. −2
D. 2
wiem, że wychodzi liczba 4, ale co z tym minusem ?
11 kwi 19:58
Marta: liczba nie jest w nawiasie, więc ten minus zostaje

czyli musi być −4
11 kwi 22:57
Marta: gdyby to było zapisane: (−8)
3/3 wtedy by było to równe 4
11 kwi 22:58
Mila: −82/3 tak, czy tak (−8)2/3
11 kwi 23:00
asdf: @Mila
na 98% jestem pewien twojego pierwszego zapisu
11 kwi 23:04
Mila:
−82/3=−4
(−8)2/3=4
11 kwi 23:08
asdf: piszę co innego i myślę co innego...

−
3√64 = −4
3√(−8)2 =
3√64 = 4
takie coś nie?
11 kwi 23:10
Mila: asdf zgadza się.
11 kwi 23:25