matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objętość tego stożka
oli:
zad.Kąt między tworzącą stożka(ASB) l, a jego podstawą jest równy β. Oblicz objętość tego stożka, jeśli : a)sinβ=0,6;l=15cm
11 kwi 19:54
asdf:
15 = x 0,6x = H H
2
+ r
2
= 15
2
V = πr
2
* H
11 kwi 20:01