Zbiorem wartosci funkcji okreslonej wzorem f(x)=x^2+2 jest przedzial?
Danio: Zbiorem wartosci funkcji okreslonej wzorem f(x)=x2+2 jest przedzial?
11 kwi 19:36
Święty: <2,∞)
11 kwi 19:37
Danio: Jak to obliczyc? Wiem ze to jest <q; +∞) Ale jak to obliczyc jesli nie mam bx i nie wiem jak Δ
policzyc
11 kwi 19:39
Saizou : ogólnie postać kanoniczna to y=a(x−p)2+q, a ty masz
y=1(x−0)2+2
11 kwi 19:41
Danio: a no tak dzieki!
11 kwi 19:42
Święty: W tym przypadku − b=0
Δ=b
2−4ac
Zajrzyj do działu "Funkcja kwadratowa"
11 kwi 19:43