Ciekawy układ równań :)
Desperat :)): | ⎧ | d+b=6 | |
| ⎜ | e+c+db= 5 | |
| ⎨ | be+cd= 12 |
|
| ⎩ | ec= −9 | |
Ma się tu cos ładnie poskaracac a mi wychodza straszne liczby . POMÓŻCIE
11 kwi 19:30
Desperat :)) Ciekawy układ rów:
11 kwi 19:35
kylo1303: Podjalem sie zrobienia zadania, ale zwyklymi metodami nie da sie za bardzo. Prawdopodobnie
trzebaby zastosowac jakies macierze czy cos innego z programu studiow. Jesli chodzi o
wykorzystanie wiedzy licealnej to po prostu dochodze do rownania z jedna niewiadoma, ale jest
4tego czy piatego stopnia i do tego sporo liczenia wiec odpuscilem
11 kwi 19:55