matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
parampam:
5
Wykaż ze nie istnieje kąt ostry α taki, że cos
2
α =
+ sin
2
α
4
11 kwi 19:25
konrad:
trygonometria nie jest moją mocną stroną ale zrobiłbym to tak
5
cos
2
α=
+sin
2
α
4
5
1=
+2sin
2
α
4
1
2sin
2
α=−
4
1
sin
2
α=−
⇒ co nigdy nie jest prawdą
8
11 kwi 19:29