Oblicz objętość graniastosłupa.
mmm: Podstawą graniastosłupa prostego jest trapez równoramienny ABCD, w którym |AD|=|BC|=6cm,
|AB|>|DC| oraz |∡ BAD| = 60 stopni. [C[Przekątna AC trapezu zawiera się w dwusiecznej kąta
BAC.]] Oblicz objętość graniastosłupa, jeśli wiadomo, że wysokość bryły i przekątna AC trapezu
mają taką samą długość.
Wydaje mi się, że w zadaniu jest błąd i powinno być:
Przekątna AC trapezu zawiera się w dwusiecznej kąta BAD?
11 kwi 19:15
Ottaam:
20 kwi 21:17
20 kwi 21:19
Aga1.: Fakt, znaczy, że dokładnie czytasz.
20 kwi 21:29