matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!!!!
Marianna:
Czy trójkąt o bokach
√
2
,2
√
2
i 4 i trójkąt o bokach 2, 4, 4
√
2
są podobne ?
11 kwi 18:50
M:
8 lut 21:10
Goblin:
a=
√
2
a
1
=2 b=2
√
2
b
1
=4 c=4 c
1
=4
√
2
a
b
c
=
=
a
1
b
1
c
1
√
2
2
√
2
4
=
=
2
4
4
√
2
√
2
√
2
1
=
=
2
2
√
2
Oba trójkąty sa podobne
8 lut 21:32