matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
kali:
3
√
90
√
2
− 116
jak to zredukowac ładnie?
11 kwi 18:48
Eta:
(3
√
2
−2)
3
= 27*2
√
2
−3*9*4+9
√
2
*4−8=90
√
2
−116 czyli
3
√
90
√
2
−116
=
3
√
(3
√
2
−2)
3
= 3
√
2
−2
11 kwi 19:01
kali:
dziękuję
11 kwi 19:12