matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równaniwe
Anita:
Wyznacz liczbę wszystkich rozwiązań równania (4x−3)(x
2
+4x)=0
11 kwi 18:41
Alkain:
(4x−3)x(x+4)=0 x
1
=0 x
2
=−4
3
x
3
=
4
11 kwi 18:43
Aga1.:
x(4x−3)(x+4)=0 Widać gołym okiem, że rozwiązań jest 3.
11 kwi 18:43
Anita:
Dzięki
11 kwi 18:44