matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
geodeta:
Wielomian W(x)=x
3
+(a+2)x
2
+(b+1)x+
√
a
jest równy wielomianowi P(x)= x
3
+bx
2
+7x+2. Ile wynosi a i b?
11 kwi 18:39
Aga1.:
a+2=b i b+1=7 i
√
a
=2 oblicz
11 kwi 18:41
geodeta:
thx
11 kwi 18:43