matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź liczbę która spełnia obydwa równania
Dzolka:
znajdź liczbę która spełnia obydwa równania x
2
− 2x = 0 x
5
− 3x = 0
11 kwi 17:57
Saizou :
x(x−2)=0 →x=0 lub x=−2 x(x
4
−3)=→ x=0 lub x=
4
√
3
lub x=−
4
√
3
i robisz iloczyn przedziałów
11 kwi 18:00