matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownani
Anita:
Rozwiąż równanie 2x
3
−3x
2
+x=0
11 kwi 17:56
Anita:
Hm..
11 kwi 18:02
asdf:
2x
3
− 2x
2
− x
2
+ x = 0 2x
2
(x − 1) − x(x − 1) = 0 (2x
2
− x)(x − 1) = 0 x(2x − 1)(x − 1) = 0
1
x(x −
)(x − 1) = 0
2
1
x ∊ { 0;
; 1}
2
11 kwi 18:02
Anita:
Dzięki asdf.
11 kwi 18:05