:)
parampam: Liczba (0,00003)2 jest równa ?
a) 0,9 * 10−13
b) 0,9 * 10−9
c) 0,9 * 10−10
d) 0,9 * 10−11
11 kwi 17:32
Saizou : | | 3 | |
można t też tak zapisać ( |
| )2 |
| | 100 000 | |
11 kwi 17:33
Saizou : | | 9 | |
to się równa |
| =0,9*10−9 |
| | 10 000 000 000 | |
11 kwi 17:34
parampam: dlaczego 0,9 * 10−9 ?
11 kwi 17:44
asdf: 3
2 = 9
masz tu wzór:
11 kwi 17:46
parampam: nie rozumiem.
11 kwi 17:48
Saizou : | | 9 | | 9 | | 1 | | 9 | |
np. masz |
| =0,09=0,9*10−1, bo |
| * |
| = |
|
|
| | 100 | | 10 | | 10 | | 100 | |
11 kwi 17:53
parampam: dobraaa bo i tak nic z tego nie zrozumiem, ale dziękuję za pomoc w zadaniu
11 kwi 18:02