matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
parampam:
Odcinki AB i DE są równoległe . Długosć odcinków − CD = 2, DE = 5, a AB= 15. Oblicz AD.
11 kwi 17:24
Aga1.:
IADI=x
2
5
=
2+x
15
Rozwiąż.
11 kwi 17:31
parampam:
4?
11 kwi 17:34
Aga1.:
tak.
11 kwi 17:37