matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij tozsamosc
Artur:
udowodnij tozsamosc: 1) 4sin10
o
cos10
o
cos20
o
=sin40
o
2) sinα * cos
3
α−cosα * sin
3
α=
1
4
sin(4α)
11 kwi 17:05
Święty:
1) 2*
2sin10cos10
*cos20= Jaśniej?
11 kwi 17:07
Artur:
o, tak, dziękuję
11 kwi 17:08