matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
enzo:
Rzucamy 2 razy kostka do gry oblicz prawdopodobieństwo. a) suma wyrzuconych oczek = 7 b) iloczyn jest równy 12
11 kwi 16:31
Patronus:
a) |Ω|=36 |A| = 3 − {(1,6),(2,5),(3,4)}
3
P(A) =
36
b) |Ω|=36 |B| =2 − {(2,6), (3,4)}
2
P(B)=
36
11 kwi 16:42