matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
aneta:
największą wartościa funkcji y=(x+8)(4−x) jest liczba ? jak to obliczyc
11 kwi 16:23
Alkain:
y=4x−x
2
+32−8x y=−x
2
−4x+32
−b
Funkcja kwadratowa ramiona w dół największa wartość jest dla wierzchołka funkcji tzn
2a
Podstaw i policz
11 kwi 16:31
aneta:
dzieki
11 kwi 16:38