wykładnicza
Karlos:
Siemka mam problem z :
2
2x −4 * 2
x +10
x − 4*5
x =0
Jak się za to zabrać?
11 kwi 16:14
MQ: Wychodzi:
(2x−4)*(2x+5x)=0
Czyli masz dwa warunki:
2x−4=0
lub
2x+5x=0
11 kwi 16:20
Karlos: .
11 kwi 16:20
Karlos: a co Ty pogrupowałes to?
11 kwi 16:21
MQ: 22x=2x*2x
10x=2x*5x
11 kwi 16:22
MQ: 22x=2x*2x
10x=2x*5x
11 kwi 16:22
Karlos: ok widze to, dzięki
11 kwi 16:23
Karlos: a w przypadku 5x+2 * 72x+4 = 21x+2
gdy dojde do: 5x+2 * 7x+2 = 3x+2 to tu trzeba jeszcze cos wyjasniac czy od razu pisze
x=−2
11 kwi 17:16
Karlos: .
11 kwi 17:42