znajdź trzecią pochodną funkcji
name: znajdź trzecią pochodną funkcji f(x) = 2x − 2/x
11 kwi 15:00
name:
11 kwi 18:39
name:
12 kwi 15:28
name:
13 kwi 14:59
name:
17 kwi 09:25
krystek: ((f')')' i masz
17 kwi 09:27
krystek: Postać f(x)=? zapisz prawidłowo
17 kwi 09:28
name: właśnie problem polega na tym, że mam dokładnie w takiej formie to podane...
17 kwi 09:32
Mateusz:
krystkowi chodzi o zapis funkcji bo to ma duze znaczenie:
17 kwi 09:38
krystek: | | 2x−2 | |
f(x)= |
| liczysz wg wzoru na pochodną ilorazu |
| | x | |
f'=2−2*(x
−1)'=..
17 kwi 09:39
name: wiem że o to mu chodziło, ale nie wiem tego właśnie bo było tak 2/x zapisane przykład, ale
| | 2 | |
myślę raczej że to chyba będzie 2x− |
| |
| | x | |
17 kwi 10:38