matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
matołek:
Proszę o rozwiązanie Wyznacz zbiór rozwiązań równania: 7x
3
+2x
2
+21x+6=0 3x
5
=6x
4
11 kwi 13:24
krystek:
7x(x
2
+3)+2(x
2
+3)=0 ⇒((x
2
+3)(7x+2)=0⇔ 7x+2=0 ⇔x=..
11 kwi 13:26