matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymtoty
Karina:
x
2
−x−4
znaleźć asymptoty funkcji y=
x−1
11 kwi 11:51
M:
8 lut 21:39
M:
31 lip 09:10
:
−4
y=x+
x−1
Asymptoty: 1) pionowa, obustronna: x=1 2) ukośna w −
∞
: y=x 3) ukośna w +
∞
: y=x
31 lip 09:16