matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
aneta:
oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia parzystej liczby oczek w jednokrotnym rzucie kostką do gry
11 kwi 11:27
Patronus:
Rrucasz raz kostka to moc omegi: |Ω| = 6 A masz 3 wyniki sprzyjające zdarzeniu A − 2,4,6 |A| = 3
3
P(A) =
6
11 kwi 11:47