matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż nierówność
andzia14722:
(x−3)
2
≥ (2−3x)
2
− (x−2)(x+2)
11 kwi 11:18
Patronus:
x
2
− 6x + 9 ≥ 4 − 12x + 9x
2
− x
2
+ 4 −7x
2
+ 6x + 1 ≥ 0 Δ = 36 + 28 = 64
√
Δ
= 8
−6+8
1
x
1
=
=
14
7
x
2
= −1 ODP: X∊ <−1;7>
11 kwi 11:58