Objętość bryły - całki
k123:

Witam, oto rysunek. Bardzo proszę o pomoc, treść zadania

blicz objętość bryły powstałej przez
obrót wokół osi OX A = {x,y}: 0< x <1 0 < y < x+ e
x
a więc :
V = π * ∫ (0,1) (x+e
x)
2 dx = π * [1/3 x
3 + 2x−2e
x+e
2x] (przedzial 0,1)
Czy ja dobrze rozumiem zadanie, że:
czerwona linia to y=x+e
x , więc bryła będzie wyglądać jak to zaznaczone na zielono?
Chyba źle całki obliczyłam, ∫2xe
x i ∫ e
2x , cos jest źle, bo nie wychodzi poprawny wynik
(tzn π*( 0.5*e
2 + 5/6))
Bardzo proszę o pomoc